Wednesday, December 27, 2017

MERRY XMAS & HAPPY NEW YEAR 2018

Hai semua!

Belum terlalu lewat untuk saya ucapkan Merry Xmas & Happy New Year 2018 buat semua...

Semoga tahun depan kita semua dikurniakan dengan rezeki kesihatan, kekayaan & kebahagian.


Di musim holiday mood pun, kita teruskan juga dengan Promosi Vivix 2017. Sale terakhir bagi tahun ni tau, so kita semua kena grab!

 Keistimewaan Vivix ni termasuklah: ~

1/ Mempertahankan sel.

2/ Memberi tenaga kepada sel.

3/ Memperbaiki sel.

4/ Meningkatkan prestasi sel.

Tahukah anda?

Vivix merupakan produk yang dihasilkan dari revolusi terkini bidang suplemen dan pemakanan polifenol.


So, nikmati beberapa terakhir tahun 2017 ini bersama keluarga tersayang dan jangan lupa hubungi kami di talian 016.811.6579 untuk mendapatkan Vivix pada waktu Year End Sale ni, hehe!

Thursday, December 14, 2017

PROMOSI VIVIX KEMBALI LAGI!

Salam Jumaat buat semua!

Dan Hello December... ada dua minggu lagi sebelum berakhirnya bulan terakhir di tahun 2017 ni, still not too late to say hello kan? Hehe...

Sale di sana sini sempena Xmas & hujung tahun, Shaklee pun tidak ketinggalan untuk memberi promosi best pada bulan Disember ni - iaitu, Promosi Vivix!!!

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu
Beli 6 Percuma 1 dan Beli dua dapat diskaun 5% 

Untunglah pengguna tegar Vivix, memang Sale yang berbaloi-baloi, kan???

Dan, tahukah anda? Bila beli Twin Pack dengan diskaun 5% ni, secara automatik, kepada yang non member tu, akan jadi member terus yaa. Membership Shaklee adalah bernilai RM68.90.

Plus, bulan Jan 2018 nanti akan dapat cash back sebanyak RM36.00. Penghantaran pun percuma, yang bernilai RM10.60 untuk area semenanjung & RM21.20 untuk Sabah & Sarawak.

Banyak penjimatan di situ.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.
So, yang berminat untuk mendapatkan promosi Vivix bagi bulan Disember ni, hubungi kami di talian 016.811.6579.

Must grab tau, sebab berbaloi-baloi sangat!

Monday, November 6, 2017

DIM SUM HORIZON HOTEL, KOTA KINABALU

Jumaat lalu, my sister bawa makan dim sum for lunch... hehe, well, it's more like I bawa dia la, sebab berkali-kali dia sebut pasal makan dim sum, dim sum, dim sum!

So, lunch break Jumaat lalu, i brought my girl & my sister makan sana, while waiting for si hubby solat Jumaat.

Poster dari hotel.
Hokey, untuk pengetahuan semua, they served a la carte dim sum. Dalam menu ada pelbagai pilihan, termasuk bubur nasi & dessert. Semua harga bawah RM10.00 dan harganya adalah termasuk 6% gst!

Nota: Hari biasa, Isnin - Jumaat ada 20% tau untuk menu dim sum, manakala hari Sabtu & Ahad, akan dapat 10% off the total menu.

Sorry, no picture of the menu.

Di samping menu Dim Sum, ada juga menu untuk resotran tersebut. Ada menu lauk pauk chinese style. Ada juga nampak menu Lamb masak Kopi! Soooo menarik, next time mau try, heheh...

Service was good, keadaan restoran bersih & aircond sejuk.

Satu lagi info, penting ni untuk orang yang lapar bila masuk makan di sini, all their dim sums are steamed/ prepared upon order yaa. Kasi masa antara 15 - 20 minit untuk dim sum dihidangkan. Tapi yang best pulak, diorang akan served all orders at 1 go! So, boleh bantai dengan senang hati, hahaaaa!


Ini yam goreng & di dalamnya ada BBQ Chicken, memang 1 of my must have kalau makan dim sum. Dan harus try sup wantan juga yaa, sorry no picture, makan terus! 

Ini bil kami makan bertiga, later on tu my husband join, lepas selesai solat.
Selesai makan, jangan lupa minta stamp di kaunter untuk Free Parking!

Monday, October 16, 2017

Ostematrix ada diskaun!!!

Hai semua...

Semalam dapat mesej, bermula 18hb hingga 20hb Oktober 2017, Shaklee jual 3 botol Ostematrix pada diskaun 5% tau! Ni sempena Hari Osteoporosis Dunia katanya.

Nah, memang peluang terbaik untuk para peminat dan pengguna tegar Ostematrix, kan?

Saya dan suami serta mak dan ayah memang pengguna setia Ostematrix ni. Selain sebagai sumber kalsium kami, ia juga membantu mengatasi masalah gastrik dan kebas-kebas di betis.

So, u'olls jangan ketinggalan okay.

Hubungi saya di talian 016.811.6579 untuk pembelian sempena 3 hari promosi ini.


Nota: - 

Tahukah anda?

Kita memerlukan lebih daripada Kalsium untuk tulang yang kuat dan sihat.

~ Kalsium - bahan asas untuk membina tulang.
~ Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang.
~ Boron - Membantu metabolisme tulang.
~ Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium.
~ Kumprum, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang.

Sunday, October 15, 2017

Promosi ESP!!!

As Salam & Selamat tengahari buat semua!

Semoga semuanya sihat-sihat belaka...

Ni, mau inform dengan u'olls... bulan Oktober ni promosi ESP tau. Mesti ramai yang happy & suka kan?

I pon termasuk lerrr, hehe... sebab boleh beli dengan jimat kan? Beli 4 dapat 5% tuuuuu. Bolehlah bawa kawan-kawan & adik-beradik membeli sama.

Untuk pembelian, jangan lupa saya saya tau!

Saya tunggu ni, hehe...



Tuesday, August 15, 2017

Kesilapan Utama Mengamalkan Suplemen!

As Salam & Hello buat semua!

Lamanya tidak 'bersiaran'... huhu... but now Im back!!! And it's good to be back - Big Smile.

Kali ni saya kongsikan beberapa kesilapan kita, apabila mengamalkan suplemen. Jom tengok dan mari perbetulkan kekurangan kita.


3 Kesilapan apabila mengamalkan suplemen...

1/ Menganggap suplemen sebagai ubat untuk merawat sakit.

Contoh: - Hanya akan mengambil SR Vitamin C apabila batuk/ selsema & komplen SR vitamin C tersebut tidak melegakan batuk/ selsema (walau hanya baru ditelan sekali).

Tahukah anda? Vitamin C merupakan vitamin jenis larut air, di mana ia tidak disimpan di dalam badan. Maksudnya, kita kena mengambil vitamin C setiap hari untuk mengawal sistem imun badan.

2/ Kurang minum air.

Tahukah anda? Makan suplemen atau tidak, badan kita tetap memerlukan at least 3L atau 4L sehari untuk berfungsi dengan baik.

Fungsi-fungsi tersebut termasuklah, melancarkan proses pencernaan dalam perut dan memastikan kesihatan kulit secara biasa.

3/ Tidak konsisten.

Senang cerita - kalau bersenam sebulan sekali berbanding bersenam seminggu sekali, jauh beza kan hasilnya? Hehe...

Sama juga kalau mampu bersenam setiap hari, for sure fizikal akan mantap.

Kalau rajin, konsisten & bersabar mengamalkan suplemen, ditambah lagi dengan healthy lifestyle, pasti akan mendapat kesihatan yang optimum.

So, rajin-rajin amalkan suplemen anda okay?

Paling common setiap hari kena amalkan vitamin basic, iaitu: VitaLea, SR Vitamin C & B Complex 

Thursday, June 29, 2017

Salam Aidilfitri 2017

Salam 5 Syawal everyone!

Hehe, Raya kan sebulan...

Tahun ni saya beraya di KK sahaja, bersama ibu & ayah plus my parents in law. What about you people?

Ni Raya kelima saya masih belum masuk kerja lagi, next Monday baru start kerja.

Apa-apa pun masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kawan-kawan & my readers, Maaf Zahir & Batin.

Semoga segala amalan kita di bulan Ramadhan diterima olehNya dan dipertemukan dengan Ramadhan yang akan datang, amin yra...