Friday, July 13, 2018

CASH BONUS SHAKLEE

Kita sudah sentuh pasal untung runcit bisnes Shaklee ni kan? Jom, sekarang kita share lebih lanjut lagi tentang Cash Bonus Shaklee ni.

Minimum UV (Unit Value) untuk mendapatkan cash back adalah 150uv = pembelian lebih kurang dalam RM400++ & bonus minimum tersebut adalah dalam RM23.00 (Ada fixed formula untuk jumlah tersebut).

Jangan dulu sedih dengan jumlah tu yaa gais, sebab itu adalah yang paling basic sahaja! Income Shaklee ni sebenarnya adalah infiniti. Yes, betul... you fixed your own income with Shaklee.


Basic yang sama seperti bisnes lain, lagi banyak jualan kita, lagi tinggi keuntungan/ income kita. 21% yang maksimum. 

Di bawah adalah gambar rajah pengiraan bonus dalam bisnes Shaklee. 






Basically pengiraan asas adalah seperti contoh di asas.

Melalui gambaran di atas, boleh imagine sudah kan, limit pendapatan bulanan bersama Shaklee :)

Next entry, kita akan share lebih detail about Shaklee CAR BONUS.

Berminat untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut? Hubungi: https://www.wassap.me/suzuraini

#PengedarShakleeLuyang
#TribeBloggerStargazer

Thursday, July 12, 2018

BONUS SHAKLEE

Lumayan ka buat bisnes Shaklee nih?



Haa, soalan yang mesti kalian tertanya2 kan? :) Jawapannya adalah sangat LUMAYAN!

Ingat ka hari tu ada diceritakan pasal Personal Bonus bila buat bisnes Shaklee ni? Nah, kalini saya akan kongsikan dengan lebih lanjut lagi tentang kepelbagaian pendapatan yang Shaklee tawarkan.

Do read on...

Dalam perniagaan Shaklee, ada 3 jenis C yang utama, iaitu: Cash Bonus, Car Bonus & Convention. Senang kita sebut 3C yaa.



Yang 1st, CASH: - 

Ini adalah bonus yang very straightforward. Personal Bonus, Group Bonus & Leader Bonus.

Personal Bonus ni adalah bonus yang diperolehi atas penjualan bulanan kita. Syarat utama untuk bonus ni adalah untuk mencapai 150uv (minimum) di mana kita akan mendapat 5% income dan semakin banyak penjualan kita, semakin tinggi peratusan bonus bulanan; iaitu sehingga 21%.

Pelan Bisnes Shaklee
Di samping itu, bagi Group & Leader Bonus pula, semakin besar Group uv kita, semakin tinggi juga pendapatan bulanan kita.

Kedua, CAR BONUS.

Car Bonus ni kan, nama jak kereta tapi sebenarnya Shaklee tawarkan dalam bentuk wang bulanan, juga bergantung kepada performance jualan kumpulan kita. Income dari Car Bonus ni boleh bermula daripada RM500 sehingga beribu2 setiap bulan.

Dan yang ketiga, CONVENTION/ CONFERENCE.

Seperti bisnes MLM yang lain, Shaklee juga menawarkan pakej Convention Trip ke seluruh dunia (mengikut kelayakan). Dan, yang bikin happy lagi kan, bukan hanya ranking tertinggi sahaja yang layak untuk join trip-trip tersebut, as long as you are a Supervisor and above, semua ada peluang yang sama.

Haa, dan, trip-trip tersebut juga terbahagi kepada Regional Trip & International Trip.

Untuk International Trip, Global Conference diadakan di US setiap 2 tahun. Dan, semestinya pilihan lain adalah untuk join Umrah Trip. Manakala, Regional Trip pula membawa kita ke negara jiran serantau.

Gais, tahun depan kan, 2019, International Trip akan membawa delegasi Shaklee Malaysia yang layak ke San Francisco & Las Vegas, woohooooo!!! Untuk Regional Trip pulak, kita akan ke Phuket. Yeayyyyy!!! Semua trip yang Shaklee offer ni, adalah trip mewah 5 bintang gais!

Selain tu, 2 event terbesar & penting bagi Shaklee Malaysia pada setiap tahun, adalah Shaklee National Conference (NC) yang diadakan untuk meraikan pencapaian setiap SID dan diberikan awards mengikut pencapaian tahunan masing2.

Shaklee Business Leader National Conference pula dianjurkan khas & atas jemputan sahaja untuk Shaklee Business Leader yang layak. Dalam conference ni, Shaklee Malaysia akan berkongsi dengan para Business Leaders akan kemasukan produk baru serta program & aktiviti bagi tahun kewangan tersebut.


Yang Shaklee Business Leader National Conference tu alhamdullilah, saya sendiri telah berjaya mendapatkan jemputan & kelayakan untuk meghadirinya. Serius memang bestttttt!!!

So guys, sekiranya ada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang bisnes Shaklee, please jangan malu jangan segan untuk berhubung dengan saya tau! 016 811 6579 #PengedarShakleeLuyang #TribeBloggerStargazer

Tuesday, July 10, 2018

SENARAI BRANCH SHAKLEE

Untuk entry hari ini, saya akan memberi senarai cawangan Shaklee di seluruh Malaysia, untuk rujukan bersama :)

Sebenarnya di Malaysia ni kan, ada 7 Shaklee Branch in total, yang beroperasi secara sah & rasmi.

Jom, refer list di bawah & sebagai seorang SID, kita boleh pergi membeli barangan di kesemua cawangan tersebut. Of course bergantung di mana lokasi kita waktu tu lah, ;p


LOKASI SHAKLEE BRANCH: -

Ibu Pejabat ~ HQ Shaklee
Ground Floor, Sunway Geo Tower
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03 5622 3188
Fax: 03 5622 3099

SABAH ~ Branch Shaklee Kota Kinabalu
Lot 4.0, Netron Point, Lorong Poin Neutron
Jalan Lintas Khidmat
88300 Kota Kinabalu.
Tel: 088 393 848
Fax: 088 393 851

JOHOR ~ Branch Shaklee JB
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek
81100 Johor Bahru.
Tel: 07 352 5188
Fax: 07 352 4188

PERAK ~ Branch Shaklee Ipoh
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya
30000 Ipoh.
Tel: 05 241 8260
Fax: 03 241 8263

KUALA LUMPUR ~ Branch Shaklee KL
No. 32, Jalan Seri Rehang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai
53300 Kuala Lumpur.
Tel: 03 4142 1067
Fax: 03 4142 1027

PENANG ~ Branch Shaklee Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6
Pusat Komersil Sunwau Perdana
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang
Tel: 04 383 8261
Fax: 04 383 8560

KELANTAN ~ Branch Shaklee KB
319, Section 25, Bandar Kota Bharu
Jalan Sultan Yahya Petra
15200 Kota Bharu.
Tel: 09 747 8688
Fax: 09 747 7711

Dan gais, untuk tujuan COD di Kota Kinabalu, jangan lupa berhubung dengan saya yaa, COD Area Lintas, Luyang, Bundusan, Foh Sang, Kota Kinabalu & Kinarut. Kontek sahaja: 016.811.6579.

#PengedarShakleeLuyang
#TribeBloggerStargazer


Monday, July 9, 2018

MEMBERSHIP SHAKLEE

Okay, harini I will share with you lovely people cemana untuk menjadi ahli keluarga Shaklee :)



Tapi first of all, kena tahu juga kan, kelebihan menjadi ahli keluarga Shaklee ni? Adakah untuk mendapat harga ahli semata-mata?

Jawapannya adalah YES! Kita memilih untuk menjadi ahli Shaklee memang untuk menikmati harga ahli, yang mana penjimatan adalah up to 25% - haa, boleh tahan banyak kan?

Selain tu, langkah pertama untuk menjana pendapatan bersama Shaklee pun kena jadi ahli. On top of that, tahukah anda, ada pelbagai promosi yang Shaklee selalu offer untuk ahli-ahlinya? Contohnya, pada Shaklee National Conference pada 07.07.2018 lalu, Shaklee menawarkan diskaun 5% bagi Set Basic Youth & Vivix Twin Pack tau. Not bad kan? Dapat buat penjimatan di situ.

Now, berapa pula harga keahlian Shaklee nih? 

RM65.00 sahaja (tanpa GST - as of entry ini disiarkan). Keahlian tersebut juga memberi anda 1 Members Kit, di mana didalamnya segala maklumat produk, syarikat & bisnes modul Shaklee disertakan.

Ada cara lain kah untuk menjadi ahli Shaklee???

YES, adaaaaaa :) Tahukah anda, dengan pembelian sebanyak 200uv (anggaran perbelanjaan lebih kurang RM700++) anda layak menjadi ahli secara FREE! Nah, jimat RM65.00 kan??? Tiba masanya untuk kumpul order sesama adik beradik atau kawan opis, hehe...

Soalan seterusnya? What do I get in return selain promosi & harga ahli. Ini sebenarnya soalan yang selalu ditanya kepada saya.

Jawapan JUJUR - All that you need. 

Iya, betul. Bila menjadi ahli Shaklee bersama-sama empayar The Carnelian, sebagai Leader, saya akan memberi tunjuk ajar, bagaimana memulakan bisnes Shaklee, pada yang berminat untuk meniaga. Saya akan memberi ruang dan peluang bagi anda untuk menimba ilmu nutrisi dari Pakar Nutrisi Shaklee Malaysia. Di samping itu, kelas online & offline juga ditawarkan buat anda agar kita sentiasa boleh berhubung.

Sekarang, anda boleh mengisi borang ini dan kami akan berhubung dengan anda dengan segera. Terima kasih!

Klik/ Highlight Link di bawah dan pilih Go To... 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPQpfeN9GNIcrN2kyj0r1-6n5FRfMEqFsAAaYAHeyZ3qQLIw/viewform?usp=pp_url 

Pengedar Shaklee Luyang.

Hi semua!

Entry kali ini saya ingin menceritakan serba sedikit tentang perjalanan dalam dunia bisnes Shaklee.

Masuk tahun ini sudah 5 tahun saya menjadi Pengedar Shaklee Luyang, Pengedar Shaklee Malaysia. Selain menjadi pengedar yang sah, saya juga mengamalkan Shaklee Lifestyle, iaitu, menjadikan produk Shaklee sebagai makanan tambahan harian, not only for me but for my whole family.

So, kalau bercakap tentang product knowledge tu, insyaAllah saya mempunyai pengalaman untuk memberi cadangan produk/ suplemen yang sesuai untuk anda.

Semua ini, saya perolehi & pelajari dari kelas-kelas yang dihadiri, di mana ia dianjurkan sama ada dari pihak Shaklee sendiri mahupun dari leader kumpulan kami.

Bercakap tentang bisnes, kenapa saya memilih bisnes Shaklee pula? Haa, inilah istimewanya Shaklee di mata saya :)

Haha, ni bukan berlagu tau, tengah menjawab soalan sewaktu
Business Leader Training - Kota Kinabalu 2018.
Selain mempunyai rangkaian produk semulajadi yang selamat & berkesan, Shaklee juga menawarkan peluang menjana pendapatan tanpa batasan tau! Hanya diri kita sahaja yang menentukan pencapaian sendiri.

Konsep perniagaan Shaklee yang amat menarik hati adalah, ia memberi peluang sama rata bagi setiap pengedarnya. Biasa kita dengar, bisnes MLM ni kena ada kaki baru boleh jalan, kan? Tahukah anda, dalam bisnes Shaklee ni ada bonus yang dikenali sebagai Personal Bonus. Maksudnya, just because anda masih bersendirian atau belum mempunyai downline sendiri, sesiapa juga mempunyai peluang untuk menjana pendapatan bersama Shaklee. Nah, itu belum termasuk hasil untung runcit lagi tau - up to 25% keuntungan gitu!

Selain membina perniagaan bersama Shaklee, saya juga aktif menjual di laman sosial Facebook & Instagram - Feel free to follow me yaa. 

Facebok Page: Kedai Vitamin Luyang 016 811 6579
Instagram: @suzu_vitamin

Di samping aktif di laman sosial, anda juga boleh mendapatkan stok dari saya melalui COD (Cash on Delivery). Kawasan-kawasan yang termasuk adalah di area Lintas, Luyang, Putatan, Kota Kinabalu (bandar), Lok Kawi & Kinarut. Saya juga menawarkan servis penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia.

Ada sesiapa yang memerlukan stok Shaklee di kawasan seperti di atas? Jangan segan silu untuk hubungi saya, Pengedar Shaklee Luyang di talian 016.811.6579. untuk mendapatkan servis COD yaa.

Monday, April 16, 2018

TINGKATKAN TENAGA ANDA!

Hai gaisss...

Entry kali ini kita buat straight forward.

Saya ingin memperkenalkan produk yang baru dikeluarkan (semula) akhir tahun lalu. Nama produk tersebut adalah ~ CoQ-Trol Plus.

Beberapa tahun lalu, Shaklee membawa masuk produk yang bernama: CoQ Health Plus, namun kemasukannya telah diberhentikan buat sementara. Ini adalah kerana Shaklee akan membawa masuk a new & improved formula of the same supplement.

Then, pada hujung tahun 2017, CoQ-Trol Plus diperkenalkan semula, semestinya versi yang lebih hebat bagi penggunanya.

Fakta Produk: -

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel.

Ia berada di dalam mitokondria yang juga diketahui sebagai stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 ini diperlukan dengan kuantiti yang tinggi di dalam sel otak, jantung & hati. Ia menukarkan lemak & gula kepada tenaga, yang mana ia boleh digunakan sepanjang hari.

Ia juga merupakan antioksida yang berkesan kerana ia melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 ini menurun apabila usia kita semakin meningkat & penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh. 

Tahukah Anda?
Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Untuk mendapatkan 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil makanan seperti di dalam gambar.
Keistimewaan CoQ-Trol Plus -

Ia membekalkan sebatian semulajadi & proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama Resveratrol & Tokoferol.

Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi dengan sistem penghantaran minyak zaitun. 

Saya sendiri mengamalkannya semenjak bulan Febuari, sehingga kini - 2 bottles done. Sejujurnya, memang ada rasa perbezaan setelah mengambil CoQ-Trol Plus ini. Yang paling ketara, badan rasa energized. Saya biasa mengambil sebiji selepas waktu lunch di pejabat. 

Biasanya lepas lunch memang mengantuk kan, almaklumlah makan sedap, hahaha. For sure akan rasa mengantuk & malas. Dengan CoQ-Trol Plus ni, memang mata terang sahaja, you know what I mean, hehehe.

Apa lagi kalau menghadiri taklimat atau seminar, waktu petang tu sungguh mencabar, kan???

Sekarang, sudah ada option untuk anda yang ingin kekal bertenaga. Dan, tahukah anda, CoQ-Trol Plus ini juga sangat bagus untuk kesihatan kulit. Ia seolah-olah memberi tenaga kepada kulit muka di dalam proses pembaikan, bagi mereka yang mempunyai parut atau bekas jerawat.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk ini, boleh hubungi saya di talian 016.811.6579.

Thursday, February 8, 2018

REVIEW: GM GRAND MOMENTS HOTEL

Hi guys, selamat tengahari semua & salam jumat buat semua.

Kali ini saya ingin berkongsi review tentang GM Grand Moments Hotel, Sunway.

Untuk pengetahuan semua, Jumaat lalu, saya & suami telah melayakkan diri & dijemput ke Sunway Convention Centre untuk menghadiri Shaklee Business Leader Conference 2018.


Tahun lalu, saya & suami stay di Neo Damansara sebab kebetulan ke KL untuk 2 malam dan setelah sekian lama tidak ke area Sunway, pada fikiran saya, Sunway Pyramid tu is just like any regular malls, sebab tu last year duduk Damansara sahaja, untuk senang ke Ikea Damansara & makan, ahahahah!

Tapi untuk tahun ni, kami decided untuk ke KL satu malam sahaja sebab tiada sudah urusan lain kalau stay 2 malam. Fikir punya fikir, takkan mau stay di Damansara pulak?!

Sudahlah stay satu malam sahaja, jauh lagi untuk ambik Uber atau Grab besoknya. Banyak belanja & masa pun terbuang.

Kawan-kawan lain yang attend conference tu tahun lalu stayed di hotel area Sunway tu - GM Grand Moments Hotel dan tahun ni pun akan stay di hotel yang sama.

Sumber Google
Actually, masa book hotel tu saya tidak expect apa pun, asal boleh bersama-sama geng supaya senang bergerak together-gether, heheheh :)

Flight dari KK ke KL Jumaat lalu tu, saya bersama geng plus suami kami, secara kebetulan pilih the same flight, so kami ambik grab jer dari KLIA2 ke hotel, standard fee is RN65.00 (Tol is not inclusive, yang ni kita bayar sendiri). Bagus Grab driver kami tu, friendly orangnya.

Kurang sejam, kami sampai ke lokasi hotel and I was kinda surprised to see the location! It was literally next to Sunway Pyramid! Sangat dekat, sebelah sungguh, jalan kaki 2 minit saja untuk masuk ke Sunway Pyramid. Haha, hadoiiii, kalaulah tau last year bagus jer duduk situ!

Harga Bilik??? Saya gunakan kupon diskaun Traveloka apps dan telah mendapat diskaun sebanyak RM35.00 wahhhh, siok kan. So total bilik deluxe yang kami bayar adalah RM116.00 nett termasuk breakfast untuk dua orang.

Alamat Lokasi: - 
No. 1 & 3, Jalan PJS 11/28B, Bandar Sunway Metro, 
Subang Jaya, Bandar Sunway, Selangor, 
Malaysia, 46150
Phone : +60356212070
Breakfast tu ada pilihan nasi lemak kosong, roti canai 2 keping, roti telur, tosai & roti bakar. Minuman kopi/ teh susu termasuk.

And for someone yang lama amat tidak berkunjung ke Sunway Pyramid, aduhaiiiii, I tell you, banyaknya kedai dalam tu, kedai best-best pulak tu, eheheheheheh.

For my next visit to KL im so gonna jalan-jalan cuci mata di Sunway Pyramid.

Ohh, satu lagi mau share - duirng Conference tu tau ka skincare Youth telah dilancarkan buat semua Business Leaders? Haa, yang tu we share kemudian yaa.

Next time kalau ada urusan di Sunway Pyramid atau di Convention Centre tu, u'olls bolehlah pilih GM Grand Moments Hotel tu sebagai hotel pilihan. Very recommended. Room is in a very decent size, clean & signal tv clear. Water heater & aircond works well. Ada lift juga. Mudah.

Till my next post, tata!