Thursday, February 8, 2018

REVIEW: GM GRAND MOMENTS HOTEL

Hi guys, selamat tengahari semua & salam jumat buat semua.

Kali ini saya ingin berkongsi review tentang GM Grand Moments Hotel, Sunway.

Untuk pengetahuan semua, Jumaat lalu, saya & suami telah melayakkan diri & dijemput ke Sunway Convention Centre untuk menghadiri Shaklee Business Leader Conference 2018.


Tahun lalu, saya & suami stay di Neo Damansara sebab kebetulan ke KL untuk 2 malam dan setelah sekian lama tidak ke area Sunway, pada fikiran saya, Sunway Pyramid tu is just like any regular malls, sebab tu last year duduk Damansara sahaja, untuk senang ke Ikea Damansara & makan, ahahahah!

Tapi untuk tahun ni, kami decided untuk ke KL satu malam sahaja sebab tiada sudah urusan lain kalau stay 2 malam. Fikir punya fikir, takkan mau stay di Damansara pulak?!

Sudahlah stay satu malam sahaja, jauh lagi untuk ambik Uber atau Grab besoknya. Banyak belanja & masa pun terbuang.

Kawan-kawan lain yang attend conference tu tahun lalu stayed di hotel area Sunway tu - GM Grand Moments Hotel dan tahun ni pun akan stay di hotel yang sama.

Sumber Google
Actually, masa book hotel tu saya tidak expect apa pun, asal boleh bersama-sama geng supaya senang bergerak together-gether, heheheh :)

Flight dari KK ke KL Jumaat lalu tu, saya bersama geng plus suami kami, secara kebetulan pilih the same flight, so kami ambik grab jer dari KLIA2 ke hotel, standard fee is RN65.00 (Tol is not inclusive, yang ni kita bayar sendiri). Bagus Grab driver kami tu, friendly orangnya.

Kurang sejam, kami sampai ke lokasi hotel and I was kinda surprised to see the location! It was literally next to Sunway Pyramid! Sangat dekat, sebelah sungguh, jalan kaki 2 minit saja untuk masuk ke Sunway Pyramid. Haha, hadoiiii, kalaulah tau last year bagus jer duduk situ!

Harga Bilik??? Saya gunakan kupon diskaun Traveloka apps dan telah mendapat diskaun sebanyak RM35.00 wahhhh, siok kan. So total bilik deluxe yang kami bayar adalah RM116.00 nett termasuk breakfast untuk dua orang.

Alamat Lokasi: - 
No. 1 & 3, Jalan PJS 11/28B, Bandar Sunway Metro, 
Subang Jaya, Bandar Sunway, Selangor, 
Malaysia, 46150
Phone : +60356212070
Breakfast tu ada pilihan nasi lemak kosong, roti canai 2 keping, roti telur, tosai & roti bakar. Minuman kopi/ teh susu termasuk.

And for someone yang lama amat tidak berkunjung ke Sunway Pyramid, aduhaiiiii, I tell you, banyaknya kedai dalam tu, kedai best-best pulak tu, eheheheheheh.

For my next visit to KL im so gonna jalan-jalan cuci mata di Sunway Pyramid.

Ohh, satu lagi mau share - duirng Conference tu tau ka skincare Youth telah dilancarkan buat semua Business Leaders? Haa, yang tu we share kemudian yaa.

Next time kalau ada urusan di Sunway Pyramid atau di Convention Centre tu, u'olls bolehlah pilih GM Grand Moments Hotel tu sebagai hotel pilihan. Very recommended. Room is in a very decent size, clean & signal tv clear. Water heater & aircond works well. Ada lift juga. Mudah.

Till my next post, tata!




Wednesday, December 27, 2017

MERRY XMAS & HAPPY NEW YEAR 2018

Hai semua!

Belum terlalu lewat untuk saya ucapkan Merry Xmas & Happy New Year 2018 buat semua...

Semoga tahun depan kita semua dikurniakan dengan rezeki kesihatan, kekayaan & kebahagian.


Di musim holiday mood pun, kita teruskan juga dengan Promosi Vivix 2017. Sale terakhir bagi tahun ni tau, so kita semua kena grab!

 Keistimewaan Vivix ni termasuklah: ~

1/ Mempertahankan sel.

2/ Memberi tenaga kepada sel.

3/ Memperbaiki sel.

4/ Meningkatkan prestasi sel.

Tahukah anda?

Vivix merupakan produk yang dihasilkan dari revolusi terkini bidang suplemen dan pemakanan polifenol.


So, nikmati beberapa terakhir tahun 2017 ini bersama keluarga tersayang dan jangan lupa hubungi kami di talian 016.811.6579 untuk mendapatkan Vivix pada waktu Year End Sale ni, hehe!

Thursday, December 14, 2017

PROMOSI VIVIX KEMBALI LAGI!

Salam Jumaat buat semua!

Dan Hello December... ada dua minggu lagi sebelum berakhirnya bulan terakhir di tahun 2017 ni, still not too late to say hello kan? Hehe...

Sale di sana sini sempena Xmas & hujung tahun, Shaklee pun tidak ketinggalan untuk memberi promosi best pada bulan Disember ni - iaitu, Promosi Vivix!!!

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu
Beli 6 Percuma 1 dan Beli dua dapat diskaun 5% 

Untunglah pengguna tegar Vivix, memang Sale yang berbaloi-baloi, kan???

Dan, tahukah anda? Bila beli Twin Pack dengan diskaun 5% ni, secara automatik, kepada yang non member tu, akan jadi member terus yaa. Membership Shaklee adalah bernilai RM68.90.

Plus, bulan Jan 2018 nanti akan dapat cash back sebanyak RM36.00. Penghantaran pun percuma, yang bernilai RM10.60 untuk area semenanjung & RM21.20 untuk Sabah & Sarawak.

Banyak penjimatan di situ.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.
So, yang berminat untuk mendapatkan promosi Vivix bagi bulan Disember ni, hubungi kami di talian 016.811.6579.

Must grab tau, sebab berbaloi-baloi sangat!

Monday, November 6, 2017

DIM SUM HORIZON HOTEL, KOTA KINABALU

Jumaat lalu, my sister bawa makan dim sum for lunch... hehe, well, it's more like I bawa dia la, sebab berkali-kali dia sebut pasal makan dim sum, dim sum, dim sum!

So, lunch break Jumaat lalu, i brought my girl & my sister makan sana, while waiting for si hubby solat Jumaat.

Poster dari hotel.
Hokey, untuk pengetahuan semua, they served a la carte dim sum. Dalam menu ada pelbagai pilihan, termasuk bubur nasi & dessert. Semua harga bawah RM10.00 dan harganya adalah termasuk 6% gst!

Nota: Hari biasa, Isnin - Jumaat ada 20% tau untuk menu dim sum, manakala hari Sabtu & Ahad, akan dapat 10% off the total menu.

Sorry, no picture of the menu.

Di samping menu Dim Sum, ada juga menu untuk resotran tersebut. Ada menu lauk pauk chinese style. Ada juga nampak menu Lamb masak Kopi! Soooo menarik, next time mau try, heheh...

Service was good, keadaan restoran bersih & aircond sejuk.

Satu lagi info, penting ni untuk orang yang lapar bila masuk makan di sini, all their dim sums are steamed/ prepared upon order yaa. Kasi masa antara 15 - 20 minit untuk dim sum dihidangkan. Tapi yang best pulak, diorang akan served all orders at 1 go! So, boleh bantai dengan senang hati, hahaaaa!


Ini yam goreng & di dalamnya ada BBQ Chicken, memang 1 of my must have kalau makan dim sum. Dan harus try sup wantan juga yaa, sorry no picture, makan terus! 

Ini bil kami makan bertiga, later on tu my husband join, lepas selesai solat.
Selesai makan, jangan lupa minta stamp di kaunter untuk Free Parking!

Monday, October 16, 2017

Ostematrix ada diskaun!!!

Hai semua...

Semalam dapat mesej, bermula 18hb hingga 20hb Oktober 2017, Shaklee jual 3 botol Ostematrix pada diskaun 5% tau! Ni sempena Hari Osteoporosis Dunia katanya.

Nah, memang peluang terbaik untuk para peminat dan pengguna tegar Ostematrix, kan?

Saya dan suami serta mak dan ayah memang pengguna setia Ostematrix ni. Selain sebagai sumber kalsium kami, ia juga membantu mengatasi masalah gastrik dan kebas-kebas di betis.

So, u'olls jangan ketinggalan okay.

Hubungi saya di talian 016.811.6579 untuk pembelian sempena 3 hari promosi ini.


Nota: - 

Tahukah anda?

Kita memerlukan lebih daripada Kalsium untuk tulang yang kuat dan sihat.

~ Kalsium - bahan asas untuk membina tulang.
~ Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang.
~ Boron - Membantu metabolisme tulang.
~ Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium.
~ Kumprum, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang.

Sunday, October 15, 2017

Promosi ESP!!!

As Salam & Selamat tengahari buat semua!

Semoga semuanya sihat-sihat belaka...

Ni, mau inform dengan u'olls... bulan Oktober ni promosi ESP tau. Mesti ramai yang happy & suka kan?

I pon termasuk lerrr, hehe... sebab boleh beli dengan jimat kan? Beli 4 dapat 5% tuuuuu. Bolehlah bawa kawan-kawan & adik-beradik membeli sama.

Untuk pembelian, jangan lupa saya saya tau!

Saya tunggu ni, hehe...



Tuesday, August 15, 2017

Kesilapan Utama Mengamalkan Suplemen!

As Salam & Hello buat semua!

Lamanya tidak 'bersiaran'... huhu... but now Im back!!! And it's good to be back - Big Smile.

Kali ni saya kongsikan beberapa kesilapan kita, apabila mengamalkan suplemen. Jom tengok dan mari perbetulkan kekurangan kita.


3 Kesilapan apabila mengamalkan suplemen...

1/ Menganggap suplemen sebagai ubat untuk merawat sakit.

Contoh: - Hanya akan mengambil SR Vitamin C apabila batuk/ selsema & komplen SR vitamin C tersebut tidak melegakan batuk/ selsema (walau hanya baru ditelan sekali).

Tahukah anda? Vitamin C merupakan vitamin jenis larut air, di mana ia tidak disimpan di dalam badan. Maksudnya, kita kena mengambil vitamin C setiap hari untuk mengawal sistem imun badan.

2/ Kurang minum air.

Tahukah anda? Makan suplemen atau tidak, badan kita tetap memerlukan at least 3L atau 4L sehari untuk berfungsi dengan baik.

Fungsi-fungsi tersebut termasuklah, melancarkan proses pencernaan dalam perut dan memastikan kesihatan kulit secara biasa.

3/ Tidak konsisten.

Senang cerita - kalau bersenam sebulan sekali berbanding bersenam seminggu sekali, jauh beza kan hasilnya? Hehe...

Sama juga kalau mampu bersenam setiap hari, for sure fizikal akan mantap.

Kalau rajin, konsisten & bersabar mengamalkan suplemen, ditambah lagi dengan healthy lifestyle, pasti akan mendapat kesihatan yang optimum.

So, rajin-rajin amalkan suplemen anda okay?

Paling common setiap hari kena amalkan vitamin basic, iaitu: VitaLea, SR Vitamin C & B Complex